16 İçeriklere Seo Uygulamak

21 Temmuz 2012 Cumartesi günü yazıldı.
İçeriklere Seo Uygulamak

Merhaba arkadaşlar bugünkü yazım  Sitenize yeni eklediğiniz yazı-makale-video-film Vs. site içeriklerini seo'ya uygun hale getirmek hakkında, Hemen başlayalım.

seo resmi
Seo logo
Çoğu webmasterin bilmediği konulardan biride sitesine-bloguna girdiği içerikleri seo'ya uygun hale getirmek ve arama motorlarında 1-2. sayfalara çıkarabilmek için neler yapması gerektikleridir.Bu konuya burada biraz olsun açıklık getirmek istiyorum.

Öncelikle bir örnekle başlayalım: Misal bir film siteniz var ve eklediğiniz filmlerin ilk sayfalarda gözükmesini istiyorsunuz, Bunu bir film sitesi için en kolay şekilde yapmanız için bir yöntem var.Benimde bir film sitem olmuştu blogger üzerinden ve pagerank değeri 0 olmasına rağmen pr değeri 3 olan sitelerin bile önlerine geçirmeyi başarmıştım blogumu.

Peki içeriğe seo nasıl yapılır?: Sitenize yeni bir film eklediğinizde hemen sitenizin anahtar kelimelerini kopyalayın ve eklediğiniz filmin açıklamasının altına renkli olucak şekilde anahtar kelimeleri yapıştırın hatta büyük bir yazı şeklinde ve altı çizili olarak yaparsanız daha başarılı olur.Evet anahtar kelimelerimizi her eklediğimiz filmin içeriğine yerleştirdik (renkli,büyük ve altı çizili) olucak şekilde.Örneğin harry potter filmini ekliyceksiniz, anahtar kelimelerinizde (izle, full izle, filmini full izle, hd izle, full hd izle, tr dublaj izle... Vs.)harry potter filminin altına bu anahtar kelimeleri yapıştırdıktan sonra etiketlere gelip şu şekilde yazıyoruz: (harry potter filmini full izle, harry potter izle, harry potter full izle Vs.)
Artık içeriğinizde seo ayarları mevcut daha iyi yerlere gelicek siteniz.

Şimdi normal bir kişisel blog veya sitede yazılara seo yapımına geçelim: Kişisel blogunuzda bir yazı paylaştığınızda anahtar kelimelerinize bakmalısınız örneğin "Pagerank, seo , backlink, blogger, eklenti Vs. " gibi anahtar kelimelerinizin olduğunu farzedelim.Sizin Paylaşıcağınız yazının bunlardan biri ile ilgili olması çok yararlı olucaktır. Örneğin "pagerank" ile ilgili bir yazı paylaşabilirsiniz.Ve sitenizin anahtar kelimelerindede pagerank olduğu için o kelimede hem yükselmiş olursunuz hemde paylaştığınız "pagerank" adlı yazıda pagerank yazısını büyük ve altı çizili olarak yazarsanız seo' uyumlu hale getirmiş olursunuz.

Yani burada anlatmak istediğim hangi konu ile alakalı içerik paylaşıyorsanız o içerikte o konu ile ilgili kelimeler varsa onların altını çizin, rengini değiştirin, büyük yazın. Böylece o konuyu vurgulamış olursunuz Arama motorlarının gözüne gözüne sokmuş olursunuz o yazıyı.

16 yorum

Unknown dedi ki... @ 22 Temmuz 2012 00:28

Hocam her kelimesini okudum bundan sonra deneyeceğim bakalım bu taktikleri.Sağolasın.

BipoMan dedi ki... @ 22 Temmuz 2012 13:44

Güzel anlatmışsın şimdi biraz bir şeyler kapmaya başladım seo konusunda :D

Unknown dedi ki... @ 22 Temmuz 2012 13:53

İşinize yaradığına sevindim.Çok faydası olucaktır sitelerinize.

Unknown dedi ki... @ 22 Temmuz 2012 13:58

teşekkürler çok güzel bir yazı olmuş içerikleri seoya uygun hale getirmek ile ilgili bir yazı okumuştum ama anlamamıştım bu güzel oldu :)

Oğuzhan İsa Temiz dedi ki... @ 22 Temmuz 2012 14:25

Günümüzde en zor olan şeyde bu değil mi ? günümüzde çok dolandırıcı var seocuyum bendiye :).

Unknown dedi ki... @ 22 Temmuz 2012 14:38

@ToD0R

aynen öyle adamın teki gidip bir site açıyor seo yapılır yazıyor. ilk sayfa yükselin vs. vs. bişeyler yazıyor. Vede yaptığı tek şey etrafdan duyduklarını uygulamak.Bir kaç siteye linkini verdiriyor site yükseldikten sonra bir anda linkleri kaldırıyor ve seocuyum diye geçiniyor.

Furkan dedi ki... @ 22 Temmuz 2012 14:54

Anlatım çok güzel olmuş cidden hiç bilmeyen bile yapabilir

Unknown dedi ki... @ 23 Temmuz 2012 13:22

Ya ben bu tekniği sürekli deniyorum ama bakalım hayrını görürüz inşllh.

Unknown dedi ki... @ 23 Temmuz 2012 13:23

Çok güzel bir paylaşım olmuş elinize sağlık.Seo hakkında bilmediklerimi pekiştirdim.

Emre dedi ki... @ 24 Temmuz 2012 14:01

Güzel olmuş Ellerine sağlık.

erdem mutlu dedi ki... @ 24 Temmuz 2012 15:40

Teşekkürler anlatım süper noktası noktasına bilmediklerim varmış ögrenmis oldum.

Adsız dedi ki... @ 31 Temmuz 2012 01:24

çok güzel anlatımlar yapıyorsunuz başarılarınızın devamını dilerim (:

internetten para dedi ki... @ 31 Temmuz 2012 23:06

çok doğru bir anlatım anahtar kelimelere dikkat etmek gerekiyor. yazı içinde anahtar kelimelerin vurgulanmasıda belirtiğiniz gibi önemli.

Gürkanca dedi ki... @ 5 Ağustos 2012 00:59

Güzel ve sade bir şekilde anlatmışsın hocam. Eline sağlık. Blogda gayet başarılı.

Unknown dedi ki... @ 5 Ağustos 2012 14:26

@Gürkanca

Teşekkür ederim. İnşallah blogumuzu dahada güzelleştiricez.

filmarsivim dedi ki... @ 18 Ocak 2013 18:33

uygulayan var mı

Yorum Gönder