5 Eklentilerle indexlenme Yolları

20 Temmuz 2012 Cuma günü yazıldı.
 Eklentilerle indexlenme Yolları

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere blogunuza eklediğiniz eklentilerde yazılarınızın nasıl hızlı index alabileceğini anlatıcam. Böylece blogunuzda hangi eklentilerin yararlı olduğunu ve hangi eklentileri blogunuza eklemeniz gerektiğini öğrenmiş olucaksınız.

blogger resmi
Blogger
Sosyal Paylaşım butonları eklentisi: Sosyal paylaşım butonları sitenize hoş bir görünüm sağlamanın yanında backlink'de sağlar ve daha hızlı indexlenmenize yardımcı olur, En önemliside yeni yazdığınız veya indexlenmeyen makalelerinizi sosyal paylaşım sitelerinde paylaştığınızda 2x hızlı index almış olursunuz.

Popüler Yayınlar eklentisi: Popüler yayınlar eklentisi en çok okunan yazılarınızı sitenizde gösterdiği için yazılarınıza ayrı bir linkde sağlamış olur. Ve her ziyaretçinin tıklayışında arama motorlarında daha hızlı index alır ve rakiplerinizden bir adım öne geçer yani hem index alırken hemde yükselmiş olursunuz.

Son Yorumlar Eklentisi: Son yorumlar eklentisi ziyaretçilerinizin veya blog izleyicilerinizin yazılarınıza yaptığı yayınları kapsar ve blogunuzda gösterir. Böylece sitenize giren ziyaretçiler yorumlara tek tuşla bakarlar ve Yorumlar yani (comments) ların indexlenmesini vede yorumlara tıklayarak o yorumun yapıldığı makaleye gittikleri için o makaleninde indexlenmesine yardımcı olmuş olurlar.

Benzer Yazılar Eklentisi: Benzer Yazılar eklentisi yazdığınız bir makalenin benzerlerinin bulunduğu ve yazıların içerisinde altta bulunduğu için ziyaretçilerinizin gözüne çarpar ve ziyaretçileriniz bazı yazılara tıklayarak o yazıya giderler böylece hem ziyaretçileriniz blogunuzda daha fazla kalmış olur, hemde gittikleri yazının arama motorlarında yükselmesine katkı sağlamış olurlar.

Son olarakta en önemlilerinden bir tanesinden bahsetmek istiyorum

Son eklenen Yazılar eklentisi: Son eklenen yazılar eklentisi henüz indexlenmemiş yeni yazdığınız makaleleri link olarak gösterir ve arama motorları bunu algılar böylece o yazıyı önemli bulur ve indexlenmesinde yarar gördüğü için daha google botları sitenize gelerek hem sitenizi pinglemiş olur hemde yazılarınızı indexlemiş olur.

Not: Biliyorum hepsi aynı yola çıkıyor ama hepsinin index ve arama motorlarında yükselmeye çok etkisi var her eklenti ayrı derecelerde sitenize yarar sağlıyor. Benden bir tavsiye sitenizden gereksiz eklentileri kaldırın ve hemen bu eklentileri sitenize eklemek için işe koyulun.

5 yorum

Furkan dedi ki... @ 20 Temmuz 2012 20:12

Çok iyi anlatım olmuş eline sağlık ben de deniycem

Unknown dedi ki... @ 20 Temmuz 2012 20:33

Evet çok iyi bir yazı olmuş elinize sağlık hocam.

Unknown dedi ki... @ 20 Temmuz 2012 21:38

Teşekkürler. Benim blogta hepsi var uğraşmaya gerek yok o zaman :)

Unknown dedi ki... @ 20 Temmuz 2012 22:55

faydalı eline sağlık..

Adsız dedi ki... @ 31 Temmuz 2012 01:26

çok güzel paylaşım olmuş eline sağlık (:

Yorum Gönder