1 Blogger Temanın Arka Plan Resmini Değiştirmek

13 Eylül 2012 Perşembe günü yazıldı.
Blogger Temanını Arka Plan Resmini Değiştirmek

Merhaba arkadaşlar. Bazı webmaster forumlarında her zaman karşılaştığım bir sorun(bloggerda arka plan resmini nasıl değiştiririm?) bunu artık çok duymaya başladım çok fazla mesaj gelmeye başladı bloggerda temanın arka plan resmini değiştirmek ile ilgili bende bu yazıyı yazmak istedim. Çok kolay bir işlemle blogunuzdaki temanın arka plan resmini değiştirmeniz mümkün. İstediğiniz renk, şekil , istediğiniz şeyi koyabilirsiniz. Bu o kadar kolayki aslında paintten bile bir resim yapıp veya bir kutu çizip içini boyayarak sitenizin arka planı yapabilirsiniz.Ben size aşağıda kendi blogumun arka planının resmini vericem.Şimdi gelelim bloggerda arka plan resmini değiştirmeye:

Adım 1: Temasının arka planını değiştirmek istediğiniz blogunuza giriş yapın. şablon kısmına gelin ve html'yi düzenleye tıklayarak widget şablonlarını genişlet yazısının yanındaki kutucuğa tıklayın.

Adım 2: F3 yardımıyla şablonunuzda aşağıdaki kodu bulun.


body {

Yukarıdaki kodu bulduktan sonra hemen altında background yazıcak.
Eğer yukarıdaki kodu bulamadıysanız aşağıdaki kodu bulun.


background:

bu kodlardan birini bulmanız yeterli zaten ikiside üst üste duruyorlar yani bulduğunuz kod şöyle olucak.
body {
background:

Adım 3: eğer background: kodu  background: url(http://i.imm.io/DTpp.jpeg) ;   şeklinde ise sadece parantez içerisindeki resim adresini değiştirin.

Background:  kodunu bulduktan sonra yukarıdaki gibi background: url(http://i.imm.io/DTpp.jpeg) ;  şeklinde değilse background: kodunun yanındakini silin ve background: url(http://i.imm.io/DTpp.jpeg) ;  şekline getirin parantez içerisine ise blogunuzun arka plan resminin ne olmasını istiyorsanız o resmin adresini yazın.

Örneğin kodun son hali şöyle olacak:


body {
background: url(http://i.imm.io/DTpp.jpeg) ;


Şablonunuzdaki kodun son hali yukarıdaki gibiyse parantez içerisindeki resmin adresini değiştirerek blogunuzun arka planını değiştirebilirsiniz.

1 yorum

Unknown dedi ki... @ 7 Ekim 2012 10:16

Sağol adam akıllı bir sen verdin :D adamlar arka plan die ebesinin nikağını gösteriyo Ellerine sağlık... ++

Yorum Gönder