1 Blogger sayfaya nasıl yönetici eklenir ve nasıl devredilir?

12 Ekim 2012 Cuma günü yazıldı.



Blogger sayfaya nasıl yönetici eklenir ve nasıl devredilir? Bildiğiniz gibi Blogger tabanlı siteler artık çok popüler olmuş durumda ve google bile artık (.com, net, org) gibi özel uzantılı sitelerden daha çok önem veriyor. Bu yüzden herkes değişik içerikli blog'lar açmaya başladı.

Blog sahiplerinin amacı daha çok içerik ekleyerek arama motorlarında ilk sıralara çıkabilmek. İşte burada blogger'ın yazar ve Yönetici özelliği devreye giriyor. Blog'unuza daha çok içerik girebilmek için birkaç yazara ihtiyacınız var. Bloğunuza yazar ekleyerek farklı bakış açılarıyla sayfanızın zenginleştirebileceğiniz gibi Bloğunuzdaki bir yazarı yönetici yaparak'ta Sayfayı devretme şansına sahip oluyorsunuz.

Bloğunuzu Devretmek için: Öncelikle Blogger sitenize giriş yapın.  Ayarlar bölümüne tıklayın, Hemen alttaki temel bölümüne'de tıklayarak en aşağıda bulunan izinler kısmına Blog yazarları yazısının altındaki + Yazar ekle butonuna tıklayarak açılan kutuya yönetici veya yazar yapacağınız kişinin Gmail adresini yazarak Yazar davet et butonuna tıklayın ve yazarın  Gmail  adresine gelecek linke tıklayarak davetinizi kabul etmesini bekleyin.

Daveti kabul ettikten sonra Blog yazarları bölümünde davet ettiğiniz kişinin Gmail adresi belirecek yönetici yapmak istediğiniz yazarın yanında bulunan kutuya tıklayarak vermek istediğiniz rütbeyi seçin ve kaydedin. Şuanda Yönetici Yaptınız. Fakat dikkat etmeniz gereken birkaç şey var. Eğer yönetici sizi devre dışı bırakırsa bloğunuza bir daha giriş yapamazsınız artık bloğunuz Yönetici olarak rütbe verdiğiniz kişinin elinde olur.

1 yorum

filmcoskusu dedi ki... @ 13 Ekim 2012 19:41

bugün siteme yazar aldım sitemin hiti yükseldi :) arkadaslarını falan çağırdı hepsi f5 yapıyo sayfa göstermi ykseldi tek başıma günde 3 konu eklerken şimdi 8 konu ekliyoruz en az teşekkür ederim size

Yorum Gönder