5 Sitemap Eklemek-Sitemap Nasıl Kurulur?

10 Temmuz 2012 Salı günü yazıldı.
Sitemap Eklemek-Sitemap Nasıl Kurulur?


Bana gelen  sitemap nedir, sitemap ne işe yarar?, sitemap nasıl eklenir, googleye nasıl sitemap gönderilir?
Soruları üzerine bu konuyu açmaya karar verdim.


Sitemap Nedir: Sitemap bir web sitesinin site haritasıdır. Yani web sitesinin her sayfasını bütün linkleri ve yorumları içeren site haritasıdır.

Sitemap ne işe Yarar: Sitemap sayfalarınızın google tarafından tanınması ve daha çabuk indexlenmesini sağlar. Buda bir site için kaçırılmaz bir fırsattır. Ama sitemapınız yoksa bu demek değilki google sayfalarınızı açtığınız konuları, makaleleri indexlemez. Tabiki indexler ama çok uzun bir sürede indexleneceği için google amcada sitenize site haritası eklemenizi tavsiye ediyor.

Bloggerde Sitemap nasıl eklenir-Googleye nasıl sitemap gönderilir?: Bloggerde sitemap eklemek diğer domainlere göre daha kolaydır.

Sitemap eklemek için https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=tr adresine giriyoruz.kayıt olup giriş yaptıktan sonra site Ekle butonuna tıklıyoruz. Ve sitemizin adresini www.siteadınız.com şeklinde yazıyoruz.Site ekledikten sonra 1-2 gün beklemeniz gerekir.Eğer siteniz google arama motoruna kayıtlı ise orada zaten bir site olacaktır.Oradaki bir sitenin üzerine tıklayarak sağ taraftaki site haritaları kısmına giriyoruz, sağ üst köşedeki site haritası ekleme/test etme butonuna tıklıyoruz ve sitemizin sitemapını göndermek için o boşluğa rss.xml yazıyoruz ve site haritası göndere tıklıyoruz.Google sitenize bot gönderecek ve site haritanızı onaylayacaktır.

Ekleyeceğiniz Sitemaplar:
rss.xml
feeds/posts/default
feeds/comments/default

bunları tek tek ekliyoruz artık sitemapınız googleye gönderildi.

Sitemap oluşturma


sitemap oluşturmak için http://www.xml-sitemaps.com/ adresine giriyoruz ve oradaki alanları dolduruyoruz.
Change Frequency yazan yeri always yapıyoruz. Priority yazısınıda   yapıyoruz ve start'a basıyoruz. Sitenize uygun olan dosyayı indirin ve ana dizininize gönderin.

5 yorum

BipoMan dedi ki... @ 11 Temmuz 2012 14:37

Tam ekleyecektim şimdi ama benim kini saolsun google otomatik eklemiş :D blogspot uzantılı benim site sanırsam o yüzden :D

Unknown dedi ki... @ 11 Temmuz 2012 21:26

Geüzel bir paylaşım olmş gerçekten goole indexlenmesi için faydası olacağına göre kullanmak lazım:D

erdem mutlu dedi ki... @ 12 Temmuz 2012 16:39

seo için çok yararlı siteniz daha iyi indexlenir teşekkürler..

Unknown dedi ki... @ 12 Temmuz 2012 20:25

Konuda verilmiş olan 3 adet sitemap işe yarıyor fakat onlardan hariç size önerim konuda verilmiş olan http://www.xml-sitemaps.com/ sitesinden kendinize uygun olan sitemap uzantısını eklemeniz. Benim siteye uygun olan /sitemap.xml diğer sitemap dosyalarından ikisi 26 sayfa biri 17 sayfa buldu fakat /sitemap.xml yani sitenin verdiği uzantı 40 sayfa buldu zaten blogumda 40 adet sayfa vardı.

Unknown dedi ki... @ 13 Temmuz 2012 12:12

Ben ekledim arkadaşlar blogumdaki bütün yayınlar google tarafından indexlendi kendi sitenizi site:site urlniz(http://) şeklinde arayarak sitenizin google tarafından indexlendiğini kontrol edebilirsiniz.

Yorum Gönder