0 Blogger Resimlerinizi Seo'ya uygun hale Getirin

26 Ağustos 2012 Pazar günü yazıldı.
Blogger Resimlerinizi Seo'ya uygun hale Getirin

Merhaba arkadaşlar. Bu yazımda kendi kullandığım ve gerçekten çok faydasını gördüğüm bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim.Neredeyse sitesi olan her webmaster Bloguna içerik eklerken resim kullanır.Film sitelerinden kişisel bloglara neredeyse her sitede kullanılan bu resimleri optimize etmeliyiz.Bunun için sizlerle blogunuzdaki resimleri seo'ya nasıl uygun hale getirebileceğimizi anlatıcam.
Bir örnekle başlamak istiyorum. Bir film siteniz var ve filmlerinize anasayfada gözükmesi için resim eklersiniz. Peki ama bu resimlere başlık eklemeyi hiç düşündünüzmü?İşte seo optimize konusu burada başlıyor.

► Sitenize eklediğiniz resimlerin üzerine tıklayın ve başlık ekleyin.
► Yine Sitenizdeki resimlere tıklayın özellikle yazısına tıklayın ve son olarak orada gördüğünüz 2 boş kutuya resim ile alakalı yazılar yazın.

Tam olarak Şöyle açıklayayım size:

Örneğin sitenize Titanic filmini eklediniz. Ve titanic' fiminin bir resminide eklediniz. Bu resime Başlık veya özellik olarak Mesela (Titanic izle, titanic resmi, Titanic filmini full izle) gibi şeyler yazarsanız. Hem filmi hemde resmi seo optimize etmiş olursunuz. 

Bir başka en önemli yanıda Görsellere Titanic izle yazan biri sizin resminize rastlar ve o resme tıklayarak sizin sitenize gelir böylece hit kazanmış olursunuz. Ve son olarakta Google kelime ile arama yaptığı için resimdeki anahtar kelimeleride aramaya alır ve daha yüksek yerlere gelirsiniz.

İsterseniz sitenizin seo analizini buradan yapabilirsiniz.

0 yorum

Yorum Gönder