2 Blogger yasadışı içerik ya da telif ihlalini şikayet etme

15 Ekim 2012 Pazartesi günü yazıldı.


Blogger tabanlı bir blog siteyi şikayet etmek, merhaba arkadaşlar bugün sizlere site sahipleri için çok önemli bir konudan bahsedeceğim. Kaliteli ve sitelerine emek veren site sahiplerinin emeklerini hiç'e sayan bazı kişiler böyle kaliteli sitelerden hiçbir zorluk çekmeden copy/paste olarak içerik alıyor ve sitelerine hiçbir değişiklik yapmadan yayımlıyorlar.

İşte bu yazımızda içerik hırsızlığı yapan kişileri ve blog sitelerini nasıl şikayet edebileceğimizi anlatacağız. Hepimizin başına gelmiştir. Biz bugün ne yazacağım nasıl yazacağım derken düşüne düşüne bir konu bulur ve yazarız. Bazıları da gelir ve bir mouse hareketiyle bütün içeriği kopyala yapıştır yaparak sitelerine eklerler. Birde öyle bir şey var ki eğer copy/paste yapan sitenin index'i sizden daha hızlıysa sizin yazınız arama motorlarında index'lenene kadar o site çoktan o yazının üzerine konmuş ve kendisi yazmış olarak arama motorlarına göstermiştir.

Tabii ki bu durumda da o kişinin makalesi daha çok hit alacak ve ilk sayfalara çıkmaya başlayacak. Bunun yanında warez içerik , yasa dışı içerik telif haklarını ihlal eden blogger sitelerini de şikayet edebilirsiniz. Google 'ın bu siteleri şikayet etmek  için size bir platformu mevcut http://www.google.com/blogger_dmca.html bu adrese girerek yukarıda yazılı olan içeriklere sahip blogger sitelerini şikayet edebilir ve kapattırabilirsiniz.

2 yorum

cem dedi ki... @ 20 Ekim 2012 15:56

Benim kişisel bir sitem var içinde wordpress ile ilgili şeyler yayınlıyorum 10 dkka sonra birkaç site aynı yazıları kopyalayıp kendi sitesinde yayınlıyor dmcaya şikayet etcem

Çatlak Dünya dedi ki... @ 29 Ekim 2012 23:10

Çok saolun faydalı bir paylaşım Çatlak Dünya

Yorum Gönder