0 Blogger yazı içerisinde Anahtar kelime geçirerek seo yapımı

16 Ekim 2012 Salı günü yazıldı.




Blogger yazı içerisinde anahtar kelime ve seo kullanımı, Git gide gelişen blog dünyasında yenilikler bitmek bilmiyor. Özellikle Arama motorlarında ilk sıralarda çıkmak ve özel alan adı ile alınmış sitelerin önüne geçmek için birçok seo özelliği mevcut. İşte Yazı içerisindeki anahtar kelimelere seo yapmakta bunlardan birisi ve içeriklerinizi index'letme ile birlikte google, yandex, bing, yahoo gibi popüler olan ve en çok kullanılan arama motorlarında üst sıralara çıkarabilecek bir özellik.

Aslında blogger tabanlı blog'lar kendiliğinden seo'lu oluyorlar, bu onları wordpress ve blogcu'ya göre daha iyi yerlerde tutuyor. Maalesef link alımları ve seo yapılmadan çokta üst sıralara çıkmak mümkün değil. Öncelikle hedefinizi belirlemelisiniz, sonra açtığınız blog'a yönelmeli ve nerelere gelmek istediğinizi belirledikten sonra bol bol özgün içerik girmelisiniz ki hayal kırıklığı yaşamayın. Özgün içerik girmediğiniz taktirde pagerank ve alexa değerlerinizin yükselmesini beklemek boşuna olur. İnternette bol bol araştırma yapmalı ve sitenize uygun kelimeler aramalısınız. Örneğin bir yemek tarifi blog'u açacaksınız. Yemek tarifi ile ilgili blog'ları gezin yazılan makaleler'e bakın nasıl, ne şekilde yazılmışlar, hangi kelimelere ağırlık verilmiş;

Şimdi bir yemek tarifi blog'unuzun olduğunu düşünürsek, bir yemek tarifi yayımlamak istiyorsunuz. Örneğin "x" yemeği'nin tarifi'ni paylaşacaksınız. Öncelikle Bir başlık bulmanız gerekiyor. Başlığımız " X yemeği nasıl yapılır" olsun. Geçerli yazı'nın içerisine, paylaştığınız " x " yemeğini yazının içerisinde geçirmeye çalışın, bir şeyler yazın ve içerisinde x yemeği olarak başlığı yazının içerisine yazın bu sayede yazı içerisinde anahtar kelimelerinizi geçirmiş olacak ve yazılarınızı arama motorlarında yayımlarken seo(search engine optimization) uygun hale getirerek üst sıralara çıkarmış olacaksınız, ki bu blog'unuz için bulunmaz bir özellik bu sayede ziyaretçiniz, alexa değerleriniz artacak.

0 yorum

Yorum Gönder