0 Bloggerda Navbarı Kaldırmak, Bloggerda Navbar nasıl kaldırılır?

17 Ekim 2012 Çarşamba günü yazıldı.



Blogger'da navbar'ı kaldırmak, Blogger yine yapacağını yaptı yeni bir yenilik ile karşımızda. Bildiğiniz gibi blogger çıkardığı yeni özellikleri öncelikle test aşamasına sokuyor sonrada biz blogger kullanıcılarına sunuyor. Eskiden blog'umuzdan navbar çubuğunu kaldırmak için birçok kodla uğraşırdık. Şablonumuzdan bazı kodları silerek navbar'ı kaldırabiliyorduk.

 Peki navbar nedir, kısaca bir özetleyelim: Navbar bloğ'unuzun başka ziyaretçi veya kişisel tarafından şikayet edilmesini, bloğ'unuza blogger.com'a girmeden çubukta giriş yap butonuna tıklayarak giriş yapabildiğiniz ve sitenizi google+ da paylaşarak blogger'dada arama yapabilmenizi sağlayan bir araç çubuğudur. Bunlar iyi güzel ama Navbar'ın bir tek kötü yönü sitenin tasarımını bozması.

Sitenin tasarımı yukarıdakilerden çok daha ağır basıyor ve blog sahipleri bu çubuğu blog'larından kaldırmak istiyorlar. İşte blogger'a gelen bu yenilik sayesinde hiçbir kod vb. bir şey kullanmadan hiç uğraşmadan bir tık ile navbar çubuğunu bloğ'unuzdan kaldırabiliyorsunuz.

Bloğ'umdan Navbar'ı nasıl kaldırırım?

Çok basit birkaç işlemle Navbar çubuğunu blog'unuzdan kaldırmak mümkün. Navbar'ı kaldırmak için Öncelikle blog'umuzun kumanda paneline giriş yapıyoruz ve yerleşim sekmesini tıklıyoruz. Karşımıza "Navbar" yazan bir kutu gelecek düzenle linkine tıklayarak en altta bulunan kapalı yazısının sol'undaki yuvarlağa tıklayıp tik atıyoruz ve kaydediyoruz. Navbar'ı bloğ'umuzdan kaldırdık.

0 yorum

Yorum Gönder