0 Çapraz link değişimi nedir nasıl yapılır.

18 Ekim 2012 Perşembe günü yazıldı.




Çapraz link değişimi nedir nasıl yapılır? , Çapraz backlink webmaster'ların 2 kişi ile tek kişinin 2 veya daha fazla sitesinin olması şartıyla karşılıkla olmayacak şekilde yaptığı link değişimidir. Bu link değişimleri hızlı index , pagerank ve alexa değerlerini olumlu yönde etkiliyor. Eğer siz bir siteye linkinizi vermişseniz ve o site sizin siteniz ile link değişimi yapmış olur ve siteniz o siteye oranla yükselir pagerank , alexa , index gibi değerleri hızlanır Google gibi arama motorlarının gözünde değer kazanırsınız.Şimdi çapraz link değişimini bir örnekle açıklayalım:

siz ve bir arkadaşınız çapraz olarak link değişimi yapacaksınız. Öncelikle 2 kişininde elinde 2'şer tane site olmalı ve asıl yönettiğiniz 1'er site olmak zorunda bu siteler sizin değerlerini yükselteceğiniz siteler olacak karşınızdaki site sizin siteniz ile aynı içerikli olursa çok daha iyi olacaktır. Şimdi 4 site elde ettik, sağlıklı bir link değişimini nasıl yapacağız?

sizin elinizdeki siteler " a ve c " siteleri olsun karşınızdaki kişinin elindeki siteler ise " b ve d " siteleri olsun siz " a sitesinden d sitesine link verirken karşınızdaki kişi ise b sitesinden c sitesine link verir." böylece çapraz olarak link değişimi yapmış olursunuz.

Karşılıklı link değişimini google artık anladığı için çapraz link değişimi yapmak daha yararlı olur.

0 yorum

Yorum Gönder