1 Kod çerçevesi nasıl yapılır?

29 Ekim 2012 Pazartesi günü yazıldı.



Bildiğiniz gibi blogger ve wordpress gibi Blog'larda kodları ve önemli yazıları çerçeve içine almak için birçok yol mevcut. Ve webmaster'ların neredeyse yarısından çoğu bu konuda bilgi sahibi değil. Bazı kod çerçeveleri çok basit ve kodları göstermiyor olabiliyor. Kod çerçevesi yapmak o kadar zor bir şey değildir aslında sadece 1-2 kodla yazılarınıza kod çerçevesi eklemeniz mümkün. Kod çerçevesi yapımında css de kullanılabiliyor.

Kod çerçevesi nasıl yapılır? ,  kod çerçevesi yaparken kodları veya önemli yazıları html bölümünde yazarsanız kodlar gözükmez html bölümüne kod çerçevesinin kodunu yazdıktan sonra oluştur bölümünden kod çerçevesi oluşturulduktan sonra içerisinde yazmanız gerekmektedir.


<pre style="background-color: #ebf3fb; border: 2px dashed rgb(235, 243, 251); overflow: auto; padding: 5px; text-align: justify; width: 629.6333618164063px;">Buraya Kod<span style="font-size: 12px; line-height: 14px;"></span></pre>


bu kodu her yazdığınız yazıda html bölümüne yapıştırmalısınız tabii ki kod çerçevesi içine yazacağınız yazıları veya kodları oluştur bölümünde buraya kod yazan yere yazacaksınız. Şimdi Kod çerçevesinin bir görünümüne bakalım.

1 yorum

Tuba dedi ki... @ 29 Ekim 2012 17:40

süper oldu gerçekten teşekkürler yannız solda kırmızı kod çıkıyo onu değiştirbiliyormuyuz

Yorum Gönder