0 Wordpress nasıl kurulur

10 Aralık 2012 Pazartesi günü yazıldı.



Wordpress nasıl kurulur , Wordpress joomla gibi içerik yönetim sistemlerindendir. Ayrıca php ile yazılmış harika bir dil olan wordpress'in temalarını bulabileceğiniz sınırsız wordpress tema siteleri bulunuyor.

Wordpress en çok kullanılan blog'lardan biri ve artık wordpresste birçok yenilik mevcut bunların içerisinde istemediğiniz kadar profesyonel tema , eklenti ve program mevcut hatta wordpress'e özel olarak sitenin index hızını çok değiştirecek bazı bilgiler mevcut.

Wordpress kurulumunu yapmak için ilk olarak http://tr.wordpress.org/ adresine girerek wordpress'in türkçe ve son sürümünü indiriyoruz.Wordpress indikten sonra FTP programı kullanarak dosyaları gönderebilirsiniz.  Elinizde 1 adet host ,domain ,mysql olması gerekiyor.

FTP ile dosya gönderme işlemi tamamlandıktan sonra Dosyaları ana dizine attığımız taktirde web sitenize girdiğinizde karşınıza bir ekran gelecek. İlk olarak ayar dosyası oluşturmanızı isteyecek ve kutuya tıkladığınızda veri tabanı adı kullanıcı adı ve parola gibi bilgiler isteyecek buraları elimizdekileri kullanarak doldurduktan sonra kuruluma geçeceğiz kurulumdayken size kullanıcı adı site başlığı gibi bazı sorular soracak kutuları sorunsuz bir şekilde doldurup Wordpress'i kur'a tıkladığınız'da artık wordpress bloğ'unuz kurulmuş olacak.

0 yorum

Yorum Gönder