0 Resimleri Png Formatına Dönüştürün

3 Eylül 2012 Pazartesi günü yazıldı.
Resimleri Png Formatına Dönüştürün

Merhaba arkadaşlar. Bu yazımda sizlerle Resimlerinizi nasıl png yapacağınızı anlatıcam. Resimleri programsız png formatına dönüştürmek herkesin bildiği birşey değil genellikle photoshop  programı ile png formatına dönüştürülür. Fakat bazı siteler sayesinde bütün resimlerinizi png (arkası şeffaf) olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Ayrıca benimde çok kullandığım ve gerçekten kolay anlaşılır kullanışlı bir siteyi sizlerle paylaşmak istiyorum.Grafikerlerin, logo tasarımcıların, kişisel logo yapan kişilerin, resim paylaşan sitelerin, bloggerda resim paylaşan Vs. Herkesin kullanabileceği bir site. Size tavsiye edebileceğim birkaç site var fakat ben gerçekten abartmak gibi olmasın ama hergün en az 3-4 kere kullandığım bu siteyi sizlerle paylaşmak istedim.

Png Site adresi: http://pixlr.com/ Bu linkten siteye giriyoruz. Üstte Home yazısının sağında Pixlr-editor bölümüne tıklıyoruz, açılan sayfada bilgisayardan resim yükle, url'den resim yükle gibi seçenekler var ben genelde bilgisayardan yüklerim neyse istediğiniz bir seçeneğe tıklayarak resmi siteye yükleyin.
Resmi yükledikten sonra sağda 3 tane kare kutu var 2. kutuda katman yazıyor o kutunun içerisindeki resmin sağında kilit işareti varsa 2 kere tıklayıp tik işareti yapıyoruz, (kilit işareti yoksa gerek yok), sonra sol köşedeki araçlar kutusundan (wand)sihirli seçim adlı bir sihirli sopa gibi birşey var üstten 3. sırada.bu aracı seçip resmin silmek istediğiniz bölümüne veya direk arka plandaki beyaz olan yere tıklayarak (delete) tuşuna basıyoruz ve siliyoruz.Şuanda resmimiz png formatında. En önemli kısmına geldik burayı dikkatli okuyun:

Ctrl+S tuşlarına aynı anda basıyoruz resmi kaydet çıkıyor üstten 2. şıkka tıklayarak imm.io seçeneğini seçiyoruz (bilgisayarımı seçmeyin). sağ kutuda biçim yazıyor onu png seçerek  Tamam'a tıklıyoruz. Bir kutuda resmin adresini vericek o adresi kopyalayıp o adres kutusuna yapıştırarak o siteye gidiyoruz ve karşımıza resmimiz çıkıyor Ortada çıkan resime sağ tıklayıp resmin url adresini kopyala seçeneğine tıklıyoruz. Bu kadar resmimiz png oldu şimdi istediğiniz yere yükleyebilirsiniz.

0 yorum

Yorum Gönder