0 Domain Nasıl alınır?

20 Ekim 2012 Cumartesi günü yazıldı.



Domain Nasıl Alınır , Domain alırken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Domain yani türkçesiyle alan adı anlamına gelir. Alan adı (domain) alırken sitenizin içeriğine göre seçebileceğiniz en iyi domaini seçmelisiniz. Tabii ki alan adınızı kendiniz belirleyeceksiniz eğer dünya üzerinde kullanılan öyle bir domain yoksa siz o domaini alabilirsiniz Sitenizin içeriği ile ilgili bir domain almanız sitenizin geleceği açısından çok önemlidir. Yani aldığınız domain sitenizin içeriğini ifade edebilmelidir. Bunun yanında çok daha önemli konular vardır, Aşağıya domain alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini sıralayalım;

Domain (Alan Adı) : Sitenizin içeriğiyle ilgili bir alan adı olması gerekir.

Domain Uzantısı seçimi : Domain uzantısı (.com net org ...) gibi uzantılardan ilk olarak .com tercih etmelisiniz aralarına en popüleri ve ziyaretçiler’in ilk arayacak’ları domain  www.site adı.com şeklindedir.

Alan adı uzunluğu : Sitenize alan adı alırken olabildiğince kısa bir alan adı seçin (ziyaretçileriniz ve sürekli takipçileriniz sitenize istedikleri zaman kolayca ulaşabilmelidir).

Domain alırken bu şartları göz önünde bulundurarak almanız çok daha yararlı olacaktır. Domaini nereden alacağınıza gelince internet üzerinde bir çok domain satış sitesi mevcut domain alırken kesinlikle araştırma yapmalısınız eğer domain hakkında hiçbir bilginiz yoksa domain alacağınız siteye sorular yöneltmeli ve domain satan kişinin müşteri memnuniyetini ölçmelisiniz.

0 yorum

Yorum Gönder