2 Meta Keywords - Anahtar Kelime Kullanımı

1 Kasım 2012 Perşembe günü yazıldı.



Meta Keywords - Anahtar Kelime Kullanımı, Meta keywords Türkçe karşılığı ise "Anahtar kelimeler" anlamına geliyor. Keywords bir sitede bulunması gereken en önemli meta tag'larından biri. Arama motorlarının en çok dikkate aldığı keywords tag'ı sitenizin Search engine optimization(Arama motoru optimizasyonu) tarafından tanınması için gereklidir. Nedeni ise çok basit aslında sitenizde yayımladığınız yazılar ve içerisinde kullandığınız anahtar kelimeleri keywords ile alakalı olmalıdır.

Bunu da google gibi arama motorları keywords ve site içerisinde kullandığınız yazılara,anahtar kelimelere bakarak çok kolay bir şekilde tespit eder. Eğer siz keywords'ünüzü çok farklı makalelerinizi çok farklı bir şekilde yazarsanız bu Seo tarafından ve arama motorları tarafından düşürülecek bir site olduğunuz anlamına geliyor. Yani sitenin içeriği keywords'e bağlıdır. Bu yüzden Keywords girerken dikkatli olmalı ve düşünerek yazmalısınız ki sonradan değişiklik yapmayın. Değişiklik yapabilirsiniz tabii ki ama çok fazla değişiklik yapmanız sitenizi arama motorları tarafından spam olarak gösterebilir ve tamamen silinebilirsiniz. Peki Keywords'lerinizi nereden ve nasıl yazabilirsiniz?


<head> etiketinden sonra şablonunuzda <meta name="keywords" content="buraya anahtar kelimeler">

şeklinde bir kod yazmalısınız. Genelde her temada ve şablonda bu kod vardır keywords olarak aratırsanız content="buraya anahtar kelimeleriniz"> olarak düzenleyebilirsiniz.

Eğer şablonunuzda böyle bir kod bulamadıysanız <head> kodunu aratın ve hemen altına <head> etiketinden sonra şablonunuzda <meta name="keywords" content="buraya anahtar kelimeler"> bu kodu ekleyin Anahtar kelimelerinizi ise "buraya anahtar kelimeler yazan yazı yerine yazarsanız birkaç gün içerisinde arama motorları tarafından bu şekilde index'leneceksiniz."

2 yorum

Adsız dedi ki... @ 3 Kasım 2012 08:28

hocam ben şu sitedeki üstte angry birds'in içinde bulunduğu ve uygulamaları gösteren temayı kullumak istiyorum ne yapmam gerek? Yardımcı olur musunuz?
Site: http://www.androidmarket.rs/

webmaster dedi ki... @ 9 Kasım 2012 01:35

güzel bir makale olmuş teşekkürler

Yorum Gönder