0 Sahte Pagerank Nedir?

13 Kasım 2012 Salı günü yazıldı.



Sahte pagerank nedir, Fake pagerank Türkçe karşılığı ile Sahte sayfa rütbesi olarak tanımlanır. Sahte pagerank'lı siteler git gide çoğalıyor ve artık ticaret amaçlı kullanılmaya başlandı. Siteyi Fake pr ile yüksek pagerank'lı göstererek link değişimleri vs. yapılmaya başlandı. Peki sahte pagerank nasıl yapılıyor ve nasıl tespit edebiliriz?

Fake pr'nin nasıl yapıldığına gelelim: Html kodlar arasına bir yönlendirme kodu konularak siteyi veya blogger tabanlı bir bloğ'u pagerank değeri yüksek olan bir siteye yönlendirerek yönlendirilen sitenin pagerank'ını kendi sitesinin pagerank'ı olarak göstermek fake pr olarak adlandırılıyor. Fake pagerank yapmak aslında çok basit bir iş fakat sahte pagerank'ları tespit edecek bazı siteler mevcut bu sitelerden link veya başka bir ticari amaçla başvurduğunuz sitenin sahte olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Peki bu sitelere nasıl ulaşacaksınız Google vb. arama motorlarında fake pagerank diye aratırsanız bir sürü site çıkacaktır bunlardan en az 2 sinde sitenin adresini yazarak sorguladığınızda size sahte pagerank değerine sahip olup olmadığını gösterecektir. Bir siteyi ilk olarak pr sorgulaması yaptıktan sonra index sorgulaması yaparak kalitesini öğrenebilirsiniz.

0 yorum

Yorum Gönder