16 Kasım 2012 Cuma günü yazıldı.



Site içi seo nedir, Öncelikle seo'nun ne anlama gelmediğini anlatalım: Seo (Search Engine Optimization) yani Türkçe karşılığı olarak kullandığımız Arama motoru optimizasyonu anlamına gelen kelimedir. Peki neden bu kadar fazla seo haberleri çıkıyor ve neden bu kadar çok seo yöntemi var. Seo diğer adıyla Arama motoru optimizasyonu adından'da anlaşılacağı gibi Sitenizin arama motorlarında ki durumunu belirleyen ve sizi ilk sayfalara çıkarabileceği gibi son sayfalara düşürebilen ve hatta arama motorları gözünde sizi değersiz bir site olarak gösterip sizi arama motorlarından kaldıracak bir sistemdir.Seo'nun ne olduğunu bırakalım ve Şimdi asıl konumuz olan site içi seo'ya dönelim site içi seo Yazılarınızı yayımladığınız bir sayfadan diğer bir sayfaya yazı içerisinde link verebilmeye site içi seo denmektedir.

Site içi seo nasıl yapılır?


Örneğin kişisel bir bloğ'unuz var ve bir blogger eklentisi hakkında yazı yazıyorsunuz, eğer sitenizde blogger eklentileri diye başka bir konu, yazı, etiket veya bir sayfa varsa Blogger eklentileri hakkında yazınızı yazarken yazı içerisinde blogger eklentileri kelimesini geçirdikten sonra bu kelimeye link vererek blogger eklentileri etiketine,konusuna veya sayfasına yönlendirerek site içi seo yapmış olursunuz. Şimdi kısa bir örnekle daha açıklayalım.

"x telefonu" hakkında bir yazı yazıyorsunuz, siteniz telefon ve teknolojik cihazlarla ilgili bir site "x telefonu" hakkında yazdığınız yazı içerisinde teknoloji veya telefonlar ile ilgili kelimeler geçirerek bu kelimelere siteniz'de bunlarla ilgili sayfalara link vermenize site içi seo denir.

Örnek link: <a href="http://www.site-adresiniz.com/">teknoloji</a> Burada yapmış olduğumuz teknoloji kelimesine sitenizin ana sayfa linkini verdik.

Örnek link 2: <a href="http://www.site-adresiniz.com/p/teknoloji.html">teknoloji</a>Burada da teknoloji kelimesine sitenizde teknoloji ile ilgili bir sayfaya link verdik.

Ve bu kelimelere tıklayan kişiler kelimelere verdiğimiz linklere yönlenecekler ve bu bir döngü oluşturacak. İşte böylece site içi seo yapmış oluyoruz.

0 yorum

Yorum Gönder