0 Siteye Nasıl video Çekilir

19 Kasım 2012 Pazartesi günü yazıldı.



Siteye nasıl video çekilir , birçok kişi site açmaya başladı ve en azından %75 'i film, video sitesi açmaya başladı. Siteye video çekmek için host gibi bazı sistemler lazım fakat ücretsiz bir site açan kişi sitesine nasıl video çeker?

Bazı video izleme sitelerinde (youtube, dailymotion ...) gibi bir çok video sitesinde embed kodu videonun altında verilir ve bu embed kodu sayesinde sitelerinize tek bir kod cümlesi ile videoları ekleyebilirsiniz. Fakat bu videoları sitenize çektikten sonra her zaman kontrol etmelisiniz bazen video içerikleri silinebiliyor. Ayrıca internet üzerinde birçok video izleme sitesinde embed kodu verilmiyor bu sitelerden video çekmek için Sitenin kaynağını(F12) ile görüntülemeli ve CTRL+F veya F3 fonksiyonu ile embed kodunu bulmanız mümkün.

Video embed kodu nasıl çekilir?

Bir video sitesinde istediğiniz bir video'nun embed kodunu alarak sitenize eklemek için o sitede istediğiniz video'ya tıklamalısınız sonrasında CTRL+ U ya basarak o sitenin kaynak kodlarına girmelisiniz Daha sonra CTRL+F fonksiyonu ile embed yazarak aramalısınız bulduğunuz kod <embed type= şeklinde olmalı. Başka bir yolu da Örneğin dailymotion sitesine girerek istediğiniz bir video girmelisiniz videonun altında paylaş butonuna tıklayın ve embed kutusu açılacak <> embed 'e tıklayın ve yönlendiğiniz sayfada embed kodunu kopyala yazan kutunun içerisindeki kodu kopyalayarak sitenize ekleyin.

0 yorum

Yorum Gönder