1 Tema Nasıl Yapılır?

20 Kasım 2012 Salı günü yazıldı.



Tema nasıl yapılır, Tema yapmak çok kolay bir iş değildir, bir temayı yapabilmek için en azından 1 programlama dili bilmek gerekir Tabii birazda ingilizcenizin olması şart. Bunun yanında css ve photoshop bilginizde olması gerekiyor. Css temanıza animasyonlu menüler ve eklentiler eklemeniz için Photoshop ise temanın tasarımını yapmanız için gereklidir. Yani genel olarak bir programlama dili , css ve photoshop kesin olarak öğrenilmeden tema yapmak mümkün değildir. Tabii ki tema yapmanın daha kolay yolları da var. İnternet üzerindeki hazır temaları indirip edit'leyebilir ve tema kodlarının mantığını kavrayabilirsiniz. Şimdi soru cevap olarak tema nasıl yapılır öğrenelim.

Photoshop'ta tema nasıl yapılır?

Photoshop bilginizin çok fazla olmasına gerek yok sadece butonlar ve menüler tasarlayarak bir tema tasarımı yapabilirsiniz. Photoshop'u açın sol üst dosya menüsünden yeni bir sayfa açarak tema boyutlarını ayarlayın ve tamam'a tıklayın. Ayarladığınız boyutlarda beyaz bir sayfa açılacak o sayfa temanızın arka planı olacak . İsterseniz beyaz arka plan yerine bir resim seçerek photoshop'a yükleyebilirsiniz ve CTRL+T ile resmi arka plana göre boyutlandırabilirsiniz. Arka planı hallettikten sonra örneğin bir film teması yapacaksınız internette film sitelerine girip ne tür menüler kullanıldığına bakarak sizde photoshopta menüler yapmalısınız ilk başlarda hazır menüler kullanabilirsiniz fakat biraz ilerledikten sonra artık kendiniz buton yapmalısınız. Neyse tasarımı photoshop'ta tamamladıktan sonra psd olarak kaydetmelisiniz. Tema tasarımını şuanda bitirdik. Bundan sonrası kod bilgisi istiyor programlama dili öğrenerek temanızdaki yazılara link vermelisiniz menüleri animasyonlu yapabilirsiniz.

1 yorum

Wepmaster dedi ki... @ 23 Kasım 2012 15:43

Kardeşim güzel bir yazı olmuş bende tema yapmayı çok istiyorum ama nerde aradıysam detaylı anlatım yoktu çok teşekkur ederım hemen bir photoshop dersi alıcam

Yorum Gönder