0 Title - Site Başlığı Kullanımı

29 Kasım 2012 Perşembe günü yazıldı.



Title (site başlığı) kullanımı, Bu yazımızda title sayfa başlığı'nın  bir site için ne gibi önemleri olduğunu anlatacağız. Arama motorlarında sitenizin görüntülenmesi ve seo (search engine optimization) açısından büyük öneme sahip olan title etiketi bir sitede bulunduğunuz sayfadaki kelimeyi veya o sayfanın başlığını en üstte gösteren tag'dır. Bu sayede o kelimede yapılan aramalar sonucu ziyaretçiler sitenizi arama motorlarında bulur ve sitenize girerler. Title bu yüzden bir sitede olmazsa olmazdır.

Öncelikle title etiketi arama motorları optimizasyonu (search engine optimization) için çok büyük öneme sahiptir. Siz title yani sayfa başlığınızı istediğiniz gibi seçebilirsiniz fakat bu başlık sizi arama motorlarında temsil eden yazıdır. Yani siz kişisel sitenizin Title etiketini çok daha farklı şekilde örneğin film izle vs. olarak yazarsanız sitenizi bir ziyaretçi kişisel blog adı altında bulamaz, bulsa da aradığı çok daha farklı bir şey olduğundan sitenize girmek için bile uğraşmaz diyebiliriz. Title tag'ı için bazı şartlar var bunları aşağıda belirtelim:

1 - Sitenizin Başlığı en fazla 64 karakterden oluşmalıdır (olabildiğince az tutun 60 karakteri bile geçmesin).
2 - Sayfa içeriğiniz ve Title etiketinde kullandığınız sayfa başlığı site içeri ile ilgili olmalıdır.
3 - Site kodlarınız içerisindeki Title etiketi <head> </head> arasında olmalıdır. (Aksi taktirde hiçbir işe yaramayacaktır).

0 yorum

Yorum Gönder