0 Web sitesi nasıl yapılır

5 Aralık 2012 Çarşamba günü yazıldı.


Bugünlerde nerde'yse herkes bir web site kurmayı istiyor fakat bunun bazı şartları var. Bir web sitesi bazı kurmak için bazı programlama dillerini bilmeniz gerekir. Bu programlama dillerini öğrendikten sonra web sitesi kurmanın o kadar zor bir konu olmadığını anlayacaksınız.

Fakat web sitesi kurmak bununla da sınırlı kalmıyor siz sadece siteyi kendinize kuruyorsunuz bu siteye hiçbir yerden giriş yapılamaz sadece giriş siteyi kurulan bilgisayardan gerçekleşir peki dünyadaki herkesin girebileceği bir  Web sitesi Nasıl yapılır? Öncelikle html dilini öğrenmeniz gerekir html bir web sayfası oluşturmak için iyi bir programlama dilidir.

Html gibi programlama dillerini öğrenmek yerine hazır sitelerde açabilirsiniz hazır siteler bedava ve özel (.com , net , org , biz , edu , .tr .....) domainler olarak 2'ye ayrılır bedava domainleri  (blogspot, blogcu gibi) sitelerden alabilirsiniz. Veya bilişim firmalarından özel domain alarak .com'lu . net'li bir site'de açabilirsiniz. Fakat bir özel domain gerçekten şarttır sitenize giren ziyaretçiler tarafından bu domainler daha kolayca daha kısa olarak yazıldığı için ziyaretçi hiç uğraşmadan sitenize erişebilir. (özel) ücretli domainler artık çok popüler oldukları için ziyaretçilerinizin sitenize daha farklı bakmasını sağlar.

 Html ile web sitesi yaparken, Html dilini öğrendikten sonra kendiniz sayfa oluşturabilir ve photoshop gibi programlarla bu sayfaya tasarımlar yapabilirsiniz fakat bu sayfayı herkese açabilmek için bir domaine ihtiyacınız var domainleri(.com .net ) vs. olarak kurabilirsiniz.

0 yorum

Yorum Gönder