6 Yazılarınız Çabuk indexlensin

17 Temmuz 2012 Salı günü yazıldı.
Yazılarınız Çabuk indexlensin


Merhaba arkadaşlar sizlerden aldığım mesajlardan anladığım kadarıyla hepinizin ortak sıkıntısı makalelerinizin-yazılarınızın indexlenmemesi bende bu yazımda kendi kullandığım indexlenme yöntemlerini anlatmaya karar verdim.

Öncelikle belirtmeliyimki 2 gündür google'da gerçekten bir dalgalanma söz konusu.Kimsenin Yazıları 2 gündür index almıyor diyebiliriz.Tabiki biraz zaman gerekli bu dalgalanmaların sona ermesi için.
Peki bu dalgalanmadan nasıl en az zararla sıyrılabiliriz (en az zararla diyorum çünkü birçok sitenin geçmiş indexleri şuanda silinmiş durumda).

Biz gelelim yazdığımız yazıların indexlenmesine:

Hergün düzenli olarak içerik eklemeniz ve google botlarına sitenizin güncel olduğunu göstermeniz gerekir. En azından günde 1-2 özgün makale eklerseniz sitenizi güncel tuttuğunuz için botlar sitenizi daha sık ziyaret eder ve hızlı index almış olursunuz.

Blogunuzda Google Plus (google+1) kullanmalısınız. Peki bunun bize ne faydası var: Örneğin yeni makale yazdınız  google+1 kullandığınızda o makaleyi yayınlarken size g+1 de paylaşılsınmı diye sorar siz paylaş butonuna tıklarsanız makalenizin linki google+1 de herkes ile paylaşılır ve linkler sitenize yönlendirilir böylece google botları sitenizi ziyaret eder yazdığınız makaleyi hızlı bir şekilde indexler.

Sosyal paylaşım sitelerinde sitenize ait sayfalar açmalısınız ve sitenize facebook'ta, twitter'da paylaş butonları koymalasınız. Bunun nedeni ise yeni yazdığınız ve indexlenmemiş makaleleri sosyal paylaşım sitelerinde paylaştığınızda linkler belirir ve aynı şekilde sitenize yönlendirilir yani sosyal paylaşım siteleri tarafından google botları sitenize uğrar ve yenilikleri indexler.

Son olarakta yapmanız gereken en önemli konulardan biride sitenizin sitemap'ını google'a göndermek:
Bunun için Sitemap Nasıl gönderilir adlı makaleme bir göz atabilirsiniz.


6 yorum

Recep Hilmi Tufan dedi ki... @ 17 Temmuz 2012 17:03

Google Plus paylaşım düğmesi var benim sitemde ama sizin bahsettiğiniz gibi paylaşılsın mı diye sormuyor bana yazı yayımladıktan sonra.

Başka bir yöntem var mı acaba?

Unknown dedi ki... @ 17 Temmuz 2012 18:22

@Recep Hilmi Tufan

Google+1'i sitenize eklemek yetmez. Profilini google +1 e çeviriceksin. Bunun için Profili düzenleye gel sağ üst köşede google +1 yazıyor ona tıkla.

Adsız dedi ki... @ 17 Temmuz 2012 19:36

benimkiler1 günde indexleniyor birde bu yolu deniyelim

Unknown dedi ki... @ 19 Temmuz 2012 22:55

Bu google çabuk indexlenmesi bütün acemi blogcuların derdidir diye düşünüyorum ama güzel bir yazı olmuş teşekkürler.

Oğuzhan İsa Temiz dedi ki... @ 20 Temmuz 2012 00:50

Bunlar için internette çogu kişi paket olarak satıyor g+ paketlerini filan :).

internetten para dedi ki... @ 1 Ağustos 2012 23:01

digg gibi imleme siteleride indexlemede çok işe yarıyor.

Yorum Gönder